MILČIK 2017/ konkurs produžen

Posted in Nagrada Milčik

Hvala svim umjetnicama i umjetnicima koji su poslali prijave za Nagradu Milčik YVAA 2017! Ukoliko su prijave nepotpune, pisaćemo vam za dopunite dokumentaciju. Imena troje finalista, koje će odabrati stručni žiri od svih prispjelih aplikacija, biče objavljena 9. novembra.

Nakon toga troje finalista će pripremiti prestavljanje na izložbi u Umjetničkoj galeriji Miodrag Dado Đurić na Cetinju, gdje će se objaviti i dodijeliti nagrada jednoj umjetnici ili umjetniku. Nagrada podrazumjeva dvomjesečni rezidencijalni boravak u Residency Unlimited u New York-u i samostalnu izložbu po povratku u Crnu Goru.

!!! Crnogorski istoričar umjetnosti Aleksandar Saša Čilikov, kojem je i posvećen umjetnički rad Milčik, podržaće dobitnicu ili dobitnika Nagrade Milčik YVAA 2017 sa 500 eura namjenjenih za alkohol. !!!

ISU ima zadovoljstvo da predstavi članove žirija: Miran Mohar (slovenački umjetnik, IRWIN,  NSK), Svetlana Racanović (istoričarka umjetnosti i nezavisna crnogorska kuratorka), Vjera Borozan (istoričarka umjetnosti, direktorica Narodnog muzeja Crne Gore, profesorica na Liikovnoj akademiji u Pragu) i član žirija koji će biti odlučen od strane naših partnera iz Trust for Mutual Understanding NY i Residency Unlimited NY.  

Dok čekamo potvrdu o imenu člana žirija koji nam dolazi iz USA, u mogućnosti smo da produžimo rok za prijavljivanje za Nagradu Milčik YVAA 2017 do kraja nedjelje, zaključno: petak 20. oktobar. Ovom prilikom vas pozivamo da nam pišete ukoliko imate nedoumice oko prijavljivanja ili bilo koja pitanja vezana za Nagradu Milčik ili YVAA mrežu.

Želimo da naglasimo da se na konkurs mogu prijaviti umjetnice i umjetnici samostalno a mogu ih prijaviti i institucije ili pojednici!

Poslati jedinstveni pdf (po mogućnosti) na adresu: milcik@ica-me.org

Pdf dokumentacija na crnogorskom i engleskom jeziku: lični podaci, kratka profesionalna biografija, umjetnička izjava o radu i portfolio.

Portfolio treba da sadrži podatke o najviše 10 radova i ne postoji minimum radova koji se mogu priložiti. Umjetnički radovi koji se prijavljuju ne moraju biti već izlagani! 

O nagradi možete pročitati na —–> Nagrada Milčik
O pravilima konkursa i aplikacije na —–> Nagrada Milčik konkurs